03.04.2020

Kauppalehden Markkinaraati keskusteli tänään osakemarkkinoiden tilasta koronavirusepidemian keskellä. Keskustelussa olivat Tapio Nurmisen johdolla mukana Pörssisäätiön toimitusjohtaja Sari Lounasmeri, Taalerin osakesijoitusjohtaja Mika Heikkilä ja Kauppalehden uutispäällikkö Janne Pöysti.

Raati arvioi, että käsillä olevassa osakemarkkinoiden laskussa on kyse pikemminkin vuodesta tai jopa vuosista kuin viikoista. Yhtäältä on seurattava, mitä tapahtuu Kiinassa, josta pandemia lähti liikkeelle ja markkinat ovat jo toipumassa siellä. Toisaalta on katsottava, mitä tapahtuu Yhdysvalloissa, joka on yksi maailmantalouden keskeisiä vetureita.

”Ensimmäisen pohjakosketuksen jälkeen tulivat valtavat elvytyspaketit. Kun Yhdysvaltoja aletaan laittaa osavaltio kerrallaan lukkoon, nähdään, miten markkinat reagoivat. Jos näistä sulkemisista tulee pitkiä, elpyminen kestää pitempään”, Taalerin Mika Heikkilä totesi.

Raati kannusti kuitenkin jo kevään aikana osakeostoksille hajautetusti. Samoin he toivoivat, että yritykset maksaisivat osinkojaan, jos suinkin yrityksen taloudellinen tilanne sen sallii.

« Takaisin: Taaleri Varainhoito yhteistyössä

Edellinen
Markkinaraati: Asuntomarkkinoilla ei ole kuplaa
Seuraava
Sijoittaminen pandemian keskellä: Heikkilä & Vilén -show'n osa 54