16.10.2015

Vuosi 2015 ei ole ollut sijoittajalle helpoin. Alkuvuoden rajun nousurallin jälkeen monet keskeiset osakeindeksit palautuivat lähtöruutuun tai jopa miinukselle. Muissakin omaisuusluokissa sijoittajilla on ollut hankaluuksia.

Taaleritehdas Mikro Markka-erikoissijoitusrahaston vuosi on kuitenkin ollut toistaiseksi historiallinen. Vajaat kaksi vuotta rahaston perustamisesta (2.12.2013) rahastoon on tehty ns. soft closing eli rahaston koon rajoittaminen. Tämä tehtiin 30 miljoonan euron hallinnoitavien varojen rajapyykin ylityttyä kesäkuussa 2015 - aivan kuten olimme asiakkaillemme luvanneet heti rahaston perustamisvaiheessa. Näin ei ollut aiemmin tehnyt yksikään Suomi-rahasto. Linkki soft closing tiedotteen voit lukea täältä.


Mikro Markan sijoitusfilosofia, listattuihin kotimaisiin pienyhtiöihin sijoittaminen, on osoittanut toimivuutensa vuoden 2015 aikana. Morningstarin mukaan (13.10.2015) Mikro Markan tuotto vuoden alusta on peräti 34,0 prosenttia. Seuraava Suomi-osakerahasto tulee kaukana perässä reilun 25 prosentin tuotollaan. Pronssisijalle riittää jo alle 17 prosentin tuotto. Onnistuneiden osakevalintojen ohella avuksi on varmasti ollut tekemämme soft closing, mikä on mahdollistanut aidon pienyhtiökentässä pysymisen - suuryhtiöihin ei ole tarvinnut lähteä likviditeettisyistä. Alkuvuonnahan pienyhtiöt ovat nousseet selvästi suuryhtiöitä enemmän. Yritämme kasvattaa paalupaikkaa entisestään loppuvuoden aikana. Mainittakoon myös, että Helsingin koko yhtiökirjoa kuvaava OMX Helsinki Cap -tuottoindeksi on vuoden alusta noussut noin 8 prosenttia.


Myös arvostettu, globaali, salkunhoitajia rankkaava Citywire on huomannut MikroMarkan menestyksen. Citywiren artikkelissa "Revealed: the top 10 equity managers of the year so far" Mikro Markan toinen salkunhoitaja, Olli Viitikko, on noteerattu globaalissa tarkastelussa sijalle kahdeksan. Muut yhdeksän top 10:een yltänyttä salkunhoitajaa ovat löytyneet ympäri maailmaa.

Viitikko hoitaa Mikro Markkaa yhdessä kollegansa Mika Heikkilän kanssa. "Ainakin toistaiseksi ollaan vältytty mustilta silmiltä ja sparraus tutkaparin kanssa on osoittautunut erittäin hyödylliseksi", parivaljakko naurahtaa.


Citywiren kirjoituksen voit lukea täältä.

Citywiren tarkastelu on tehty lyhyeltä aikaväliltä, mutta se ei poista sitä tosiasiaa, että Mikro Markan alkuvuoden menestys on huomattu jopa globaalissa mittakaavassa. ”Tuntuu toki hienolta saada tunnustusta työstä, jota suurella intohimolla tekee, mutta toivottavasti tunnustusta tulee esimerkiksi 10 vuoden päästä, koska nyt on juostu vasta pikamatkaa”, Viitikko toteaa.


Salkunhoitajat kiittävät rahasto-osuudenomistajia luottamuksesta.


Lisätietoja:


Olli Viitikko

salkunhoitaja

Taaleritehtaan Varainhoito Oy

puh. 040-4503741

olli.viitikko@taaleritehdas.fi


Mika Heikkilä

salkunhoitaja

Taaleritehtaan Varainhoito Oy

puh. 050-5543886

mika.heikkila@taaleritehdas.fi

« Takaisin: Tiedotteet

Edellinen
Taaleritehdas mukana uudessa Nasdaq First North 25-indeksissä
Seuraava
Taaleritehdas Oyj:n hallituksen päätös A-osakkeiden muuntamisesta B-osakkeiksi