19.11.2015

Taaleritehtaan tuulivoimarahasto investoi 90 miljoonaa euroa

 

Taaleritehtaan pääomarahasto rakentaa kaksi noin 45 miljoonan euron arvoista tuulipuistoa, johon molempiin tulee yhteensä yhdeksän tuulivoimalaa. Hankkeen maanrakennustyöt alkavat lähiaikoina. Voimaloiden pystytys tapahtuu syksyn 2016 aikana ja sähköntuotanto käynnistyy vuoden viimeisellä neljänneksellä.

Pystytettävät voimalat toimittaa Nordex. Voimaloiden roottorin halkaisija tulee olemaan 131 metriä ja napakorkeus 144 metriä. Yksikköteholtaan voimalat ovat kolmen megawatin tehoisia ja kaikkien 18 voimalan yhteenlaskettu vuotuinen sähköntuotanto vastaa lähes 100 000 kerrostaloasunnon vuotuista sähköntarvetta.

”Limakkoon ja Kanttiin tulevien voimaloiden sähköntuotantokyky on huippuluokkaa, puistoon tulee Suomen korkeimmat tornit, isoimmat roottorit ja hiljaisimmat voimalat. Iso roottori ja korkea napakorkeus antavat entistä paremman mahdollisuuden hyödyntää tuulen voimaa. Hankkeemme työllistää myös merkittävän määrän suomalaisia osaajia”, Taaleritehtaan tuulivoimapäällikkö Erkki Kunnari kertoo.

Taaleritehtaan tuulivoimainvestoinnit myötätuulessa

Taaleritehtaan ensimmäinen tuulipuisto valmistui Honkajoelle heinäkuussa 2013 ja on täydessä toiminnassa. Parhaillaan valmistumassa on Suomen suurin tuulivoimapuisto Iihin, yhteensä 30 voimalaa. Tuotannon aloitusvaiheessa on myös Ylivieskan seitsemän voimalaa, Alavieskan kuusi voimala ja Kankaanpään yhdeksän voimalaa. Lisäksi Taaleritehtaalla on suunnitteilla yli 100 tuulivoimalaa. Taaleritehtaan Tuulitehdas on yksi Suomen suurimpia tuulivoimatoimijoita. Taaleritehtaan Tuulitehtaan rahastojen omistajina on noin 500 Taaleritehtaan asiakasta. Nyt alkavat hankkeet ovat osa Taaleritehtaan Tuulitehtaan toista tuulivoimarahastoa.

« Takaisin: Tiedotteet

Edellinen
Vertaislainat Euroopassa nopeimmin vahvistuva rahoitusalan trendi
Seuraava
FinnFleet ja Taaleri yhteistyöhön laivojen aikarahtauksessa