Varmistetaan, että Suomi pysyy urheilun maailmankartalla.

Olympiarahasto on Suomen Olympiakomitean käynnistämä ja valtion tukema hanke, jonka tavoite on koota rahastoon 40 miljoonan euron peruspääoma. Summasta puolet kerätään yrityksiltä ja yksityishenkilöiltä. Valtion vastinraha kattaa toiset 20 miljoonaa.

Taaleri Varainhoito vastaa ensimmäisen kerätyn miljoonan sijoittamisesta. Yhteistyön tavoitteena on kerätä lisää lahjoituksia ja sijoittaa ne niin, että tuotot kasvattavat huippu-urheilun tukea 30 prosentilla 2020-luvun aikana. 

Urheilua tukeva Olympiarahasto on hyvä esimerkki tulevaisuuteen sijoittamisesta, sillä urheilijat ovat tärkeitä esikuvia meille kaikille, mutta erityisesti nuorille. Urheilumenestys luo myös kaikille uskoa tulevaisuuteen. ”Taalerissa meille on tärkeää paitsi sijoituksen tuotto, myös se vaikutus, mikä tuotolla on ympäröivään yhteiskuntaan.”, kuvailee Purhonen yhteistyötä.

Olympiarahaston myötä yrityksillä ja yksityishenkilöillä on ensimmäistä kertaa mahdollisuus tukea lahjoitusten avulla koko urheilun kenttää, kattaen kaikki urheilulajit eri olympialajeista paraurheiluun.

Olympiarahaston tuki mahdollistaa urheilijoiden päivittäisen harjoittelun osaavassa valmennuksessa, kansainvälisesti kilpailukykyisissä olosuhteissa. 

Jos kiinnostuit, lue lisää lahjoittamisesta Olympiarahaston sivulta. 

Taaleri Varainhoidon toimitusjohtaja Perttu Purhonen kertoo videolla, mitä yhteistyö Olympiarahaston kanssa Taalerille merkitsee.


Koko elämänsä urheilleelle Perttu Purhoselle intohimon kipinä urheiluun on syttynyt jo pikkupoikana. "Minut piti herättää yöllä katsomaan Virénin suoritusta." Lue artikkeli Urheilugaalan sivulta.


Olympiarahaston salkunhoitaja Samu Lang kertoo videolla, miten Olympiarahasto toimii.


Olympiarahaston brändikuva